19. jan 2017

Falder din konference også i disse 5 “grønne” fælder?

grøn konference

Når jeg inviterer til middag, har jeg en tendens til at lave mad til 10, selvom der kun kommer 5.

Der skal være rigeligt med mad – ingen må gå sultne hjem!

Den samme tendens ser man desværre alt for tit ved møder og konferencer, hvor man som arrangør ofte overbestiller for at undgå den pinlige situation at stå med for lidt mad.

Vi vil alle sammen gerne være gode værter og passe godt på vores gæster.

Derfor gælder det ikke kun maden men også blokke, rapporter og programmer, som ofte er bestilt i overflod.

Møder og konferencer kan hurtigt generere meget spild.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være!

Vi kan godt både være gode værter og samtidig forsøge at minimere overflødigt spild – og mon ikke vores gæster tager godt i mod det, hvis vi åbent fortæller dem, hvorfor vi gør, som vi gør?

Vi har identificeret 5 typiske “grønne” fælder, som er gode at være opmærksomme på, når man planlægger møder og konferencer.

Skal din næste konference være en grøn konference?

1. Stort papirforbrug

Blokke, programmer, rapporter, evalueringsskemaer,…

Næste gang du forlader en konference, så prøv at lægge mærke til hvor meget spildt papir, der ligger tilbage.

Udover de tunge programmer og rapporter, der sikkert ligger tilbage i et hjørne, er der stakkevis af blokke tilbage på bordene med noter og halvhjertede kruseduller på de første par sider.

Jeg kan næsten høre regnskoven blive mindre og mindre…

Skal det alt sammen bare smides ud?

Quick fix: Undgå at drukne i papir og brug i stedet en Mobil Web eller en app til at kommunikere program, praktisk info, deltagerliste og meget mere med. Grøn konference – here we come! Læs mere om Mobil Web her.

grøn konference

2. Madspild

Som vært vil man altid gerne sørge for, at ens gæster er godt behandlet og føler sig velkomne.

Mad er en stor del af vores samvær, og det gælder også på møder og konferencer. Vi har derfor en tendens til at bestille RIGELIGT med mad.

Det ville jo være så pinligt, hvis der ikke var nok mad.

Når der så er 10%, der melder fra eller ikke dukker op, så står man der – med alt for meget mad, der kun har en destination – lige ud i skraldespanden.

Quick fix: Tal med mødestedet om hvordan I kan nedsætte madspild. Kan der ændres på antallet af kuverter på dagen? Eller kan det overskydende mad bruges til andet end bare at blive smidt ud?

grøn konference

3. ikke genbrugeligt service

Jeg så forleden en skrællet appelsin pakket i plastikemballage…!

Der er ærligt talt mange fjollede måder, man kan støtte plastikindustrien på.

Mad i unødvendig plastikpakning støder vi dog ofte på til møder og konferencer – f.eks. når vand serveres i plastflasker.

Og så er der plastik service. Det er så dejligt nemt – MEN! Overvej hvor meget plastikaffald du smider ud efter en stor konference med 500 deltagere – det er ikke småting.

Plastik affald kan ikke altid undgås – det ved jeg godt. Men samles det efterfølgende til genbrug, eller ryger det samme sted som køkkenaffaldet?

Quick fix: Bed om at få serveret vand i kander i stedet for på plastflasker. Og så skal der selvfølgelig være glas på bordene og ikke plastikkrus 🙂

grøn konference

4. CO2 udledning i forbindelse med transport

Det er så hamrende dejligt og livsbekræftende, når mennesker mødes, og de udveksler ideer, skaber netværk og sammen bliver bedre.

Vi elsker det!

For at mennesker kan mødes, skal de dog alle transporteres det samme sted hen – og hvis de tager hver deres bil, skaber det en masse udledning af CO2.

Quick-fix: Gør opmærksom på muligheden for at tage offentlig transport eller cyklen til mødestedet – det giver samtidig dagens motion = win win for alle!!

grøn konference

5. overdreven air condition

Der er ingen grund til at give foredragsholderen sved på panden, lige inden han skal på.

Der er heller ingen grund til, at give deltagerne et mindre hedeslag af unødvendig AC – eller i den modsatte grøft, at køre så meget op for den kolde luft, at flere og flere må smutte ud og hente deres varme jakker og tørklæder.

Du vil gerne give deltagerne viden med hjem – ikke en forkølelse.

Quick fix: Vær opmærksom på temperaturen i lokalet og giv den ikke for meget gas hverken den ene eller anden vej.

Skal din næste konference være en grøn konference?

Man kan altid starte i det små.

Stil potteplanter på bordene i stedet for afskårne blomster, og giv dem et længere liv. Genbrug plastikomslaget til navneskiltene.

Mange bække små… leder til en grøn konference!

Og når du nu giver den gas med en masse bæredygtige tiltag, som bidrager til en grøn fremtid – så husk også at fortælle deltagerne om dem.

Få flere bud på tiltag, der kan bidrage til en grøn konference eller et bæredygtigt møde i ConferenceCares grønne katalog nedenfor. Det blev til, da vi opfordrede vores kunder og samarbejdspartnere til at dele deres bedste bud på grønne konferencer og en bæredygtig hverdag. Brug det til at gøre dit næste arrangement lidt grønnere.

(Klik i midten for at gøre kataloget større)

Gå aldrig glip af et blogindlæg! Tilmeld dig ConferenceCares nyhedsbrev

Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet,

About The Author

Mette Fisker er direktør i ConferenceCare og har en fortid som bl.a. kontaktdirektør i Pfizer. ConferenceCare er et konsulenthus med specialister i rådgivning, projektledelse og digitale løsninger inden for konferencer, møder og events med et fagligt indhold.